+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

Over IPMA® in het algemeen

Internationaal

De Internationale Project Management Association (IPMA) is in 1965 ontstaan als netwerkgroep van projectmanagers van internationale projecten. Nu is het een snel groeiend internationaal netwerk van nationale vakverenigingen voor projectmanagement in meer dan 45 landen met meer dan 40.000 leden over de hele wereld.

ipma-keurmerk

Trainingen – Consultancy – Boeken

Tip! Maak je IPMA Projectmanagement ervaring compleet door te kiezen voor de IPMA projectmanagement belevenis.
Z

Certificering

IPMA-Nederland is in Nederland de vertegenwoordiger. Sinds 1994 kent IPMA de mogelijkheid tot certificering. Bij de certificering wordt het bekwaamheidsniveau van de deelnemer getoetst. IPMA schrijft niet één methodiek voor, maar veronderstelt dat men projecten op een gestructureerde wijze kan inrichten en vaardig kan aansturen. Op basis van dit uitgangspunt zijn de competenties per niveau in kaart gebracht.

Z

Competenties

Het gaat om zowel technische, gedragsmatige als contextuele competentie-elementen. De competenties zijn vastgelegd in de International Competence Baseline (ICB) en de Nederlandse CompetenceBaseline (NCB). De 20 technische competentie-elementen hebben betrekking op de ‘harde’ en de 15 gedragsmatige competentie-elementen op de ‘zachte’ kant van projectmanagement. De 11 contextuele elementen dekken de competenties van de projectmanagers in relatie tot de omgeving.

Z

Vier niveaus 1/2

De IPMA-certificering kent vier niveaus, D tot en met A, die staan voor steeds zwaarder projectmanagement, meer kennis en vaardigheden en vooral ook meer ervaring en kundigheid. Ieder niveau kent een, internationaal erkende, titel:

Z

Vier niveaus 1/2

  • IPMA Level D Certified Project Management Associate (Medewerker projectmanagement).
  • IPMA Level C Certified Project Manager (Projectmanager).
  • IPMA Level B Certified Senior Project Manager (Senior Projectmanager).
  • IPMA Level A Certified Projects Director (Projectdirecteur).

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

IPMA® TRAININGEN EN BOEKEN
[product_category per_page="12" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

  • Training op maat?
  • Training bij jou op locatie?
  • Liever op een van onze locaties?
  • Projecten voortaan beter doen?
  • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT