+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

IPMA® B
Assessment begeleiding (info)

Begeleid voorbereid

De IPMA B assessment begeleiding bereid je, na het behalen van het IPMA theorie-examen, voor op het B assessment. Het succesvol doorlopen van dit assessment is nodig om als IPMA B projectmanager te worden gecertificeerd. Je wordt begeleid bij het selecteren en schrijven van het projectrapport en de voorbereiding op het assessment interview.

ipma-keurmerk

Trainingen – Consultancy – Boeken

Tip! Maak je IPMA Projectmanagement ervaring compleet door te kiezen voor de IPMA projectmanagement belevenis.

Z

Aanmelding nodig

Het IPMA-B assessment wordt afgenomen door IPMA Certificering Nederland. Deelnemers moeten zich hiervoor zelf aanmelden. Voor meer informatie over het assessment en aanmelding kan je kijken op de website van IPMA Certificering Nederland.

Z

Drie onderdelen

 1. Toelichting op de assessment procedure, review van het referentie document en advies over het te kiezen voorbeeld project (1 dagdeel).
 2. Begeleiding bij het schrijven van het project praktijkrapport en review van de concept versie (2 dagdelen).
 3. Als optie: voorbereiding van het assessment gesprek, mede op basis van de STAR methodiek (1 dagdeel).
Z

Eisen 1/2

 • Op het moment van het interview is je deelcertificaat IPMA B theorie nog geldig.
 • Vijf jaar projectmanagementervaring binnen de afgelopen acht jaar, waarvan 3 jaar met B niveau projecten.
 • Als je in dezelfde periode meerdere projecten hebt geleid, tellen deze maanden niet dubbel.
Z

Eisen 2/2

 • Het ingediende project moet op het moment van aanmelding zijn afgerond.
 • Je hebt het ingediende project van begin tot eind gemanaged.
 • Je kunt alle competenties aan de hand van het ingeleverde projectrapport aantonen.
Z

Aanpak

De begeleiding wordt individueel gegeven. De begeleider is een ervaren projectmanager met coaching ervaring. Betrokkene heeft meerdere assessment trajecten begeleid. Het eerste onderdeel van het begeleidingstraject vindt plaats op locatie van de deelnemer. Het is wenselijk als de deelnemer vooraf al een conceptversie van het referentie document heeft toegestuurd aan de begeleider.

Z

Praktijkrapport

In het praktijkrapport moet de toepassing van de ICB-4 competenties die voor C niveau gelden worden aangetoond. Kennis van en inzicht in de competenties is aangetoond in het theorie examen. Het boek ‘ICB-4 Compact’ van Rob Janssen Duyghuysen is een ideaal hulpmiddel bij het schrijven van het rapport.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT

Z

Gedeeltelijk online

Het tweede onderdeel van het begeleidingstraject vindt online plaats. Het is meestal gebruikelijk dat eerst deel A t/m C (algemene informatie over het project) wordt ge-reviewed. Hierna wordt deel D (projectverloop en je rol als projectmanager) en deel E (reflectie en lessons learned) ge-reviewed.

Z

Voorbereiding gesprek

De voorbereiding van het gesprek richt zich op houding en het toepassen van de STAR (situatie, rol, actie, effect) techniek op geschetste issues.

Doelgroep

De assessment begeleiding is bedoeld voor ervaren projectmanagers van complexe projecten die in aansluiting op het theoriegedeelte, begeleiding wensen bij het schrijven van het projectrapport en eventuele voorbereiding op het assessment gesprek.

Resultaat

Je gaat met voldoende vertrouwen in de goede afloop, het B assessment gesprek in.

IPMA® TRAININGEN EN BOEKEN

[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT