+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

IPMA® C training (info)

De ideale voorbereiding

De IPMA C training is de ideale voorbereiding op het IPMA C theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De training is gebaseerd op de eindtermen die in de NCB-4 worden beschreven. Naast gerichte kennisoverdracht, richt de training zich op de praktische toepassing van verkregen inzichten en kennis. Hiermee wordt tevens een goede basis gelegd voor het examen.

ipma-keurmerk

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD

Z

Competenties

Tijdens deze IPMA C training leer je om gecompliceerde projecten in interactie met belanghebbenden voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de binnen de NCB-4 onderkende contextuele, persoonlijke & sociale en technische competenties die voor IPMA C niveau van toepassing zijn.

Z

Blended learning

De trainer is een ervaringsdeskundige die de deelnemers op een pragmatische wijze laat kennis maken met de vele modellen, methoden & technieken. De toelichting op de theorie wordt afgewisseld door praktijkgerichte opdrachten. Deze zijn opgezet rondom video’s over praktijkcases en (examen-) oefenscenario’s. Er is ook ruimte voor het delen van kennis en ervaringen uit de eigen praktijksituatie van deelnemers.

Z

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren trainer en zal 4 dagen in beslag nemen. Bij de training wordt gebruik gemaakt van het boek ‘NCB- 4 Compact’ van Rob Janssen Duyghuysen. Deze IPMA theorie samenvatting is het ideale hulpmiddel bij voorbereiding van de klassikale trainingssessies en het theorie examen.

Z

Tip!

Maak je IPMA Projectmanagement ervaring compleet door te kiezen voor de IPMA projectmanagement belevenis.

Z

Onderwerpen 1/2

 • Project succes, succesfactoren, kiezen van een geschikte projectaanpak;
 • Strategie, prestatie management, staande organisatie en verandering;
 • Batenmanagement, verandermanagement en relatie naar projecten, programma’s en portfolio;
 • Belangen rondom het project, creëren van meerwaarde , stakeholder betrokkenheid;
Z

Onderwerpen 2/2

 • Leiderschap, motivatie en invloed;
 • Teamwerk en probleem oplossen;
 • Communicatie, adviseren, onderhandelen, omgaan met conflicten;
 •  Practices bij project voorbereiding, inrichting, beheersing en afsluiting.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT

Z

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

Z

In de praktijk

Met de online ExamTrainer ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het Examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Doelgroep

Ervaren projectmanagers (voor deelname aan het IPMA C assessment is 3 jaar projectmanagement ervaring vereist ) die betrokken zijn bij gecompliceerde projecten. Een HBO werk- en denkniveau is gezien de omvang en breedte van NCB-4 prettiger voor de deelnemer.

Resultaat

Na deze training heb je inzicht verkregen in de NCB-4 competenties en hoe je die competenties kunt gebruiken bij het realiseren van projectdoelstellingen. Je kunt meer procesgericht kijken naar projecten. Je bent goed voorbereid op het IPMA C theorie examen.

IPMA® TRAININGEN EN BOEKEN

[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT