+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

IPMA® PMO training (info)

Ondersteuning

Het ondersteunen van projecten & programma’s wordt steeds belangrijker bij het succesvol realiseren van deze projecten & programma’s. Het is dan ook essentieel dat de medewerkers die de ondersteuning leveren goed zijn opgeleid en in staat zijn hun taak naar behoren uit te voeren. Deze 4-daagse IPMA PMO training is geheel gericht op de medewerkers die projecten & programma’s moeten ondersteunen en zich hierin verder willen ontwikkelen.

ipma-keurmerk

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD

Z

Methodische aanpak

In de training IPMA PMO leer je een methodische aanpak bij het ondersteunen van projecten en programma’s, en hoe deze de effectiviteit van projectprocessen vergroot. Ook leer je meer over de sociale vaardigheden die nodig zijn voor jouw taken. Alles draait om sterker worden op het gebied van het ondersteunen van projecten & programma’s, zowel praktisch als inhoudelijk.

Z

ICB4

Deze training is gebaseerd op de IPMA-competence baseline (ICB4). Tijdens de training behandelen we de belangrijkste eindtermen (en de achterliggende concepten en theorieën) die je nodig hebt om te slagen voor het IPMA PMO-examen. Ter voorbereiding op de klassikale training sessies maken de deelnemers gebruik van een e- leeromgeving waarin de eindtermen uitgebreid worden beschreven.

Z

In beeld gebracht

Er zijn ook meerkeuze en scenario gebonden vragen beschikbaar om verkregen inzichten te toetsen.  In de training zelf  worden inhoudelijke vragen over de bestudeerde stof besproken. Verder passen we verkregen kennis toe op oefencases, examenvragen en praktijksimulaties. Hierbij maken we ook gebruik van video’s.

Z

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren PMO-er, en zal 4 dagen in beslag nemen. Bij de training wordt gebruik gemaakt van het boek IPMA Compact van Rob Janssen Duyghuysen. Deze samenvatting van de IPMA theorie is het ideale hulpmiddel bij de voorbereiding van de klassikale trainingssessie en het theorie examen.

Z

Onderwerpen 1/2

 • De inrichting van de (tijdelijke of permanente) PMO organisatie en bijbehorende rollen in project- programma- en portfolioprocessen.
 • De opzet van het projectmanagement proces: opstarten, definiëren, uitvoeren en afsluiten van een project.
 • Inrichten van de project administratie.
Z

Onderwerpen 2/2

 • PMO support bij de projectstart en – inrichting: het opstellen van de opdracht, de business case, de risico analyse, projectorganisatie, communicatieplan, kwaliteitsplan, de planning.
 • Opzetten van monitoring- en rapportage structuren.
 • Persoonlijke vaardigheden zoals: leiderschap, communicatie, onderhandelen, conflicthantering en meer.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT

Z

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

Z

In de praktijk

Met de online ExamTrainer ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het Examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Doelgroep

Beginnende of ervaren professionals die werkzaam zijn in een Project Management Office (PMO) en behoefte hebben aan meer theoretische onderbouwing van hun vakmanschap.

Resultaat

De training IPMA PMO is gericht op verkrijgen van een theoretisch kader en handvatten om dit kader in jouw omgeving toe te passen. Deze training leidt tot:

 • Het projectbureau in jouw organisatie in te richten en (verder) te professionaliseren.
 • Het portfolio-, programma- en projectmanagement beter helpen in te richten, te rapporteren over de voortgang en besluitvorming voor te bereiden.
 • Omgaan met probleemsituaties en in overleg met de projectmanager naar oplossingen te zoeken.
 • Je optimaal voor te bereiden op het behalen van het IPMA PMO-examen.

IPMA® TRAININGEN EN BOEKEN

[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT