+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

ASL® training (info)

De ASL® Foundation..

..Training laat je kennis maken met de Application Services Library die bestaat uit publicaties over het procesmodel voor applicatiemanagement en een groot aantal best practices, white papers, artikelen en presentaties. ASL heeft tot doel het werkveld van applicatiemanagement te professionaliseren. De ASL Foundation Training is dé voorbereiding op de ASL Foundation certificering.

asl-ato-logo-ok

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD

Z

Na afloop weet je

 • De ASL-processen te benoemen en te beschrijven.
 • Bij elk proces de inhoud, het doel en de resultaten te benoemen.
 • De structuur en samenhang van de procesclusters uit te leggen.
 • De toegevoegde waarde van ASL te begrijpen.
Z

Efficienter en effectiever

ASL maakt het mogelijk om het applicatiemanagement nog efficiënter en kosteneffectiever uit te voeren. Daarnaast biedt het ASL een gemeenschappelijke terminologie en referentiekader voor het domein van applicatiemanagement waardoor een betere samenwerking tussen alle betrokken partijen mogelijk wordt.

Z

Onderwerpen

 • Doelstellingen, achtergronden, uitgangspunten en principes van ASL.
 • Voordelen van ASL.
 • Het ASL-raamwerk.
 • Detaillering van de processen.
 • Relaties naar andere beheervormen.
 • ASL-beheermodellen.
 • Gebruik en invoering van ASL.
 • Voorbereiding voor ASL Foundation Examen.
Z

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren trainer met praktijkervaring op het gebied van ASL en zal 2 dagen in beslag nemen. De theorie wordt afgewisseld met (groeps)opdrachten en oefeningen. Tijdens de training zullen ASL proefexamens behandeld worden als voorbereiding op ASL Foundation Examen. Het tempo bij de training ligt redelijk hoog.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT

Z

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

Z

In de praktijk

Met de online ExamTrainer ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het Examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de ASL methode en ASL Foundation certificering wil behalen. De ASL Foundation Training is met name van meerwaarde voor een ieder die zich bezig houdt met het beheer, onderhoud en de vernieuwing van applicaties en/of als leidinggevende verantwoordelijk is voor applicatiebeheer.

Resultaat

Na deze training hebben de kandidaten inzicht in het ASL raamwerk en een degelijke kennis van de ASL onderdelen opgedaan. Om dit in de praktijk aan te tonen raden we je sterk aan om het internationaal erkende ASL Foundation certificaat te behalen.

TRAININGEN EN BOEKEN

[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT