+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

ITIL® foundation training (info)

ITIL methodiek

Met deze training ITIL Foundation leren deelnemers de basis kennen van klantgericht en servicegericht werken op basis van de ITIL methodiek. Deelnemers krijgen een duidelijk inzicht in de principes van de methode en de processen, rollen en techniek. Deelnemers kunnen, als ze dat willen, de training afsluiten met het ITIL Foundation Examen voor het internationaal erkende ITIL Foundation Certificaat.

ITIL APMG ATO Logo

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD
Z

Dit kan je straks

 • Verdiept inzicht service management.
 • Kennis van de ITIL methodiek.
 • Basisvaardigheid in het toepassen van ITIL.
 • Indien gewenst, het ITIL Foundation Certificaat behalen.
Z

Geaccrediteerd

Deze ITIL Foundation training is een geaccrediteerde training die aan alle internationale kwaliteitsnormen voldoet. Alle trainers hebben daarnaast minimaal 10 jaar ervaring in het vakgebied om de methode pragmatisch te behandelen. Het tempo bij de training ligt redelijk hoog.

Z

Onderwerpen

 • Het belang van IT dienstverlening en het beheer van de IT-Infrastructuur voor een organisatie en hoe deze waarde creëert voor de organisatie.
 • De ITIL-service levenscyclus.
 • De belangrijkste concepten, principes, modellen en processen binnen de verschillende stadia van de IT Service Lifecycle (Service Strategy, Service Design, Service Transition, Service Operation en Continual Service Improvement) Algemene concepten en definities.
 • Functies en de algemene tollen.
 • Bepaalde rollen.
 • Examentips.
Z

Aanpak

Bij de training wordt gebruik gemaakt van het boek ‘ITIL 2011 editie – pocketguide’ (J. van Bon). Deelnemers werken aan de hand van korte praktijkcases een aantal opdrachten uit met de ITIL methode. Zij krijgen daardoor inzicht in de toepassing van de methodiek. Tijdens de training worden ook enkele oefenexamens behandeld als voorbereiding op het examen.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT
Z

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.
Z

In de praktijk

Met de online ExamTrainer ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het Examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Doelgroep

Professionals die betrokken zijn in of met het beheer, de organisatie en de optimalisatie van de activiteiten van de processen in een IT serviceorganisatie. De doelgroep bestaat uit iedereen die hun IT Service Management vaardigheden naar de nieuwste inzichten willen ontwikkelen en voor hen die uiteindelijke door willen naar verdere certificering binnen ITIL. Voor deze training is geen voorkennis nodig.

Resultaat

Tijdens de training maken de deelnemers kennis met de methode, bouwen basiskennis op en passen deze toe op cases. De theorie wordt afgewisseld met (groeps)opdrachten en oefeningen. Na deze ITIL Foundation Training ben je voorbereid op het APMG ITIL Foundation Examen.

ITIL® TRAININGEN EN BOEKEN
[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT