+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

Lean Six Sigma™
Black Belt training (info)

Procesverbeteringstechniek

Lean Six Sigma is de meest gebruikte procesverbeteringstechniek van dit moment. En dat is niet voor niets.  De succesformule van Toyota (Lean) is gecombineerd met de op statistiek gebaseerde Amerikaanse aanpak (Six Sigma). De Black Belt-training is een verdieping in deze methode, op Expert-niveau. De training sluit af met een examen,  gericht op het internationaal erkende APMG-certificaat.

Trainingen – Consultancy – Boeken

 • Klassikaal, online of beide
 • Bij jou, bij ons of beide

Vraag ons om de mogelijkheden!

INHOUD

Doel

Lean Six Sigma is zowel een filosofie, een methodische aanpak, als een verzameling verbetertechnieken. Tijdens deze LSS Black Belt training worden de belangrijkste technieken en vaardigheden toegepast, met, naast statistiek, veel nadruk op strategie en verandermanagement. Na afloop kun je werken als teamleider van omvangrijke verbeterprojecten op strategisch niveau.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan de orde:

 

 • Organisatiecultuur, verandermanagement en motivatietechnieken.
 • Fianciele analyses en performance-maatstaven.
 • Statische analysetechnieken..
 • Design for Six Sigma.
 • Voorbereiding op het examen en examentips.

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een Master BlackBelt en duurt 6 dagen, inclusief het examen. Leidraad bij de training is het boek “Climbing the Mountain” van Dick Theisens, met bijbehorend cursusboek. De training is in het Nederlands, maar het boek en de online-training zijn in het Engels. dit geeft een betere voorbereiding op het examen, dat ook Engelstalig is.

Tijdens de training werken we met het statistische programma Minitab op ieder eigen laptop. Tussen de trainingsdagen moeten huiswerkopdrachten vervuld worden die klassikaal worden besproken.

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor ieder die verantwoordelijk is voor het management van doorbraken van de performance in complexe omgevingen: directeuren operations, programmamanagers, en managers in de IT, HR of Finance. Het niveau is hoog. HBO- of wetenschappelijk opleidingsniveau is vereist, ervaring met Excel is gewenst. Voorwaarde voor deelname is daarnaast aantoonbare kennis van Lean Six Sigma op minimaal Yellow Belt of Orange Belt-niveau. De Black Belt training duurt 14 dagen inclusief examen. Voor wie de GreenBelt examen met succes heeft afgelegd, is er een upgrade-to-Black-belt-training van 7 dagen inclusief het examen.

Resultaat

Na afloop van de training kunt strategische verbeterprocessen leiden op Black Belt-niveau. Direct aansluitend wordt het examen afgenomen, dat leidt tot het internationaal erkende Black Belt-certificaat van de vermaarde APMG Group.

Om gecertificeerd te kunnen worden, moet de kandidaat 2 projecten op Black Belt-niveau succesvol hebben afgerond met de daar bij horende voorwaarden.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT