+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

Lean Six Sigma™ Orange Belt training (info)

Procesverbeteringstechniek

Lean Six Sigma is de meest gebruikte procesverbeteringstechniek van dit moment. En dat is niet voor niets.  De succesformule van Toyota (Lean) is gecombineerd met de op statistiek gebaseerde Amerikaanse aanpak (Six Sigma). De Orange-Belt-training is uitgebreide eerste kennismaking met deze methode, op Foundation-niveau. De training sluit af met een examen,  gericht op het internationaal erkende APMG-certificaat.

Trainingen – Consultancy – Boeken

 • Klassikaal, online of beide
 • Bij jou, bij ons of beide

Vraag ons om de mogelijkheden!

INHOUD

Doel

Lean Six Sigma is zowel een filosofie, een methodische aanpak, als een verzameling verbetertechnieken. Tijdens deze LSS Orange Belt-training maak je kennis met alle termen en begrippen en kun je deze plaatsen in het grote geheel. Na afloop kun je werken met of in een Lean Six Sigma-verbeterteam en kun je kleine projecten zelfstandig uitvoeren.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Geschiedenis en filosofie van Lean en Six Sigma, rollen, organisatie en het DMAIC-verbeterproces.
 • Processen inrichten vanuit de klant.
 • Een processimulatie waarin de belangrijkste Lean principes worden geoefend.
 • Six Sigma en basis-statistiek.
 • Voorbereiding op het examen en examentips.

Vergeleken met de Yellow Belt training is de Orange Belt veel meer gericht op begrip van en samenhang tussen de verschillende Lean Six Sigma technieken. Op alles gaan we dieper in, er zijn meer oefeningen en ook komen er extra onderwerpen aan de orde.

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren BlackBelt en duurt 4 dagen, inclusief het examen. Leidraad bij de training is het boek “Climbing the Mountain” van Dick Theisens.

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen. De training is in het Nederlands, maar het boek en de online-training zijn in het Engels; dit geeft een betere voorbereiding op het examen, dat ook Engelstalig is.

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die zich de terminologie en de basisprincipes van Lean Six Sigma grondig eigen wil maken en wil leren toepassen, van medewerker op de werkvloer tot hoger management en van staffunctionarissen tot young potentials. Ervaring in projectmanagement of andere verbetertechnieken is niet noodzakelijk.

Resultaat

Na afloop van de training heb je brede kennis van het totale speelveld van Lean Six Sigma en kunt overzichtelijke verbeterprojecten zelfstandig leiden. Direct aansluitend wordt het examen afgenomen, dat leidt tot het internationaal erkende Yellow Belt-certificaat van de vermaarde APMG Group.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT