+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

Managing Benefits™ Foundation training (info)

Best mogelijke voorbereiding
De Managing Benefits™ Training is een training die een volledig beeld geeft van alle aspecten van Managing Benefits. Het is dé voorbereiding op het Managing Benefits Foundation Examen.

Trainingen – Consultancy – Boeken

 • Klassikaal, online of beide
 • Bij jou, bij ons of beide

Vraag ons om de mogelijkheden!

INHOUD
Baten in kaart brengen

Veel organisaties stoeien met het managen van strategische veranderingen; Om veranderingen succesvol door te voeren dient een organisatie al meer dan behoorlijke capaciteiten te ontwikkelen in programma- en projectmanagement voor de realisatie van de verandering. Daarnaast bestaat de uitdaging uit het verzilveren van de baten welke als gevolg van deze reactie kunnen worden gerealiseerd.

Het in kaart brengen van deze baten, het definiëren en laten realiseren van de benodigde veranderingen en het daadwerkelijk realiseren van de baten blijkt voor vele organisaties een zeer lastige uitdaging. De methodiek Managing Benefits TM leert organisaties hoe zij de gewenste baten kunnen identificeren, waarderen, plannen en realiseren, om zeker te stellen dat de hieraan gekoppelde investeringen ook daadwerkelijk renderen.

Na deze training heb je..
 • Voldoende kennis en basisinzicht in de methode om voor het Foundation examen te slagen
 • Inzicht in de relaties tussen Managing Benefits en de overige bedrijfsprocessen
 • Kennis van de principes waarop het succesvol managen van baten is gebaseerd.

Na afloop van de training kan optioneel het Managing Benefits foundation examen worden afgenomen. Je kan je hiervoor voorafgaand aan of tijdens de training inschrijven.

E-learning
Deelnemers krijgen toegang tot onze unieke E-learning omgeving waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door het gebruik van de E-learning omgeving kunnen wij tijdens de bijeenkomsten voldoende aandacht besteden aan de praktische toepassing. Deelnemers dienen rekening te houden met circa 10 uur begeleide zelfstudie. E-learning stelt deelnemers in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen en een kennisniveau te bereiken dat aanzienlijk verder en dieper gaat dan nodig voor het foundation examen. Door de combinatie met E-learning gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.
Aanpak

De methodiek Managing Benefits leert organisaties hoe zij de gewenste baten kunnen identificeren, waarderen, plannen en realiseren, om zeker te stellen dat de hieraan gekoppelde investeringen ook daadwerkelijk renderen. Ook wordt aandacht besteed aan factoren die het managen van baten in de alledaagse praktijk kunnen belemmeren. De trainer is een ervaren verandermanager die Managing Benefits pragmatisch behandelt. De uitleg van de methodiek wordt afgewisseld door praktijkgerichte en examengerichte opdrachten.

Onderwerpen:

 • Inleiding Managing Benefits
 • De principes van Managing Benefits
 • De Managing Benefits life cycle
 • De Managing Benefits rollen en producten
 • Managing Benefits implementeren
 • Managing Benefits en Portfolio Management
 • E-learning
Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met investeringen in veranderingen in een organisatie. Hieronder vallen b.v. portfoliomanagers, opdrachtgevers van programma’s en projecten, strategische planners, verander-adviseurs, project en programmamanagers, opstellers van business cases en zij die deze moeten beoordelen en/of meten, en medewerkers van portfolio-, programma- of projectbureaus die betrokken zijn bij het in kaart brengen, kwantificeren, meten en evalueren van baten.

De deelnemers hebben tenminste een HBO denk- en werkniveau. Enige kennis van Management of Portfolios®, en/of MSP® (programma management) is wenselijk.

Resultaat

Met de training Managing Benefits foundation leert je de methodiek kennen en toepassen. Deelnemers krijgen een duidelijk inzicht in de principes, processen, rollen en technieken. Deelnemers kunnen, als ze dat willen, de training afsluiten met het foundation examen voor het internationaal erkende foundation certificaat.

Deze training leidt tot:

 • Voldoende kennis en basisinzicht in de methode om voor het Foundation examen te slagen.
 • Inzicht in de relaties tussen Managing Benefits en de overige bedrijfsprocessen.
 • Kennis van de principes waarop het succesvol managen van baten is gebaseerd.

Na afloop van de training kan optioneel het Managing Benefits foundation examen worden afgenomen. Hiervoor kan je voorafgaand aan of tijdens de training inschrijven.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT