+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

IPMA® C
Online zelfstudie (info)

Doe het zelf

De IPMA C Computer Based Training (CBT) is de ideale manier om jezelf op een efficiënte en persoonlijke wijze voor te bereiden op het IPMA C theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De CBT is gebaseerd op de eindtermen die in de ICB4 worden beschreven.

ipma-keurmerk

Trainingen – Consultancy – Boeken

Tip! Maak je IPMA Projectmanagement ervaring compleet door te kiezen voor de IPMA projectmanagement belevenis.

Z

Competenties

In onze Computer Based Training worden de te examineren eindtermen van alle competenties in compacte vorm uitgelegd. Gebruik makend van meerkeuze- en open vragen kan verkregen kennis worden getoetst . Met behulp van scenario-opdrachten kunnen praktijk vaardigheden worden getraind. Er is een proefexamen omgeving beschikbaar om jezelf op het examen voor te bereiden. Het uitgangspunt voor de CBT is de projectmanagement theorie en technieken op basis van de ICB-4 eindtermen.

Z

Contextueel

5 Contextuele competenties gericht op strategische context van verander initiatieven, prestatie en baten management, de business case en hiermee samenhangende investeringen, de realisatie van veranderingen via projecten en programma’s, projectmanagement methoden, de portfolio besturing, inrichten PPP- & permanente PMO organisaties, de structuur en cultuur van de staande organisatie, systeemontwikkeling methoden, de financiële administratie, duurzaamheid en veiligheid, HRM in projecten, macht en invloed.

Z

Gedrag

10 Gedragsmatige competenties gericht op zelfkennis en zelfmotivatie, efficiënt omgaan met je tijd, stress beheersing, ethiek, betrouwbaarheid, communicatie en gespreksvaardigheden, vergaderen, presenteren, openheid, adviseren, motiveren, leidinggeven, teamwerk, conflict & crisis beheersing, onderhandelen, complexe problemen oplossen & creativiteit, resultaat gericht werken.

Z

Techniek

13 Technische “hard skills“ van projectmanagement, competenties en practices gericht op projectaanpak, doelen & eisen, scope & resultaat, configuratie beheer, planning & fasering, organisatie, informatie, kwaliteit, kosten, financiering, middelen, procurement, projectmanagement proces ( voorbereiding, inrichting, beheersing & rapportage, wijzigingen, afsluiting), risico management, stakeholder management, change management.

Z

Aanpak

De Computer Based Training gaat uit van zelfstudie, waarbij een deelnemer zelf kan bepalen welke competenties, wanneer en waar met behulp van een e- leeromgeving worden bestudeerd en toegepast. De te examineren eindtermen van ICB4 zijn beschikbaar in de vorm van een e-book: “ICB4 compact”.

Z

Self-assessment

Met behulp van de in de leeromgeving opgenomen self-assessment kan een deelnemer gericht kiezen welke competenties bestudeerd moeten worden. De ervaring leert dat voor het bestuderen van elke competentie een deelnemer ongeveer 1 tot 2 uur moet investeren. Hierna besteedt de gebruiker tijd aan het toetsen van kennis via de meerkeuze- en open vragen.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT

Z

e-Learningomgeving

In de e-Learningomgeving van de CBT zijn onder andere een FAQ en definities beschikbaar. Verder bestaat de mogelijkheid om bij vragen of onduidelijkheden online contact op te nemen met een begeleider.

Z

Examensimulatie

Via de examensimulatie kan vastgesteld worden of verkregen kennis voldoende is. Doormiddel van oefenscenario’s traint een deelnemer tot slot de toepassing van kennis. In de leeromgeving zijn proefexamens beschikbaar waarmee vastgesteld kan worden of verkregen inzichten en vaardigheden voldoende zijn.

Doelgroep

Ervaren projectmanagers (voor deelname aan het IPMA C assessment is 3 jaar projectmanagement ervaring vereist) die betrokken zijn bij gecompliceerde projecten. Als er weinig tijd en/of financiële middelen zijn vormt de CBT een ideale manier om je op deelname aan het IPMA C examen voor te bereiden. Een HBO werk- en denkniveau is gezien de omvang en breedte van ICB-4 wel wenselijk.

Resultaat

Met behulp van de IPMA C CBT ben je goed voorbereid op succesvolle deelname aan het IPMA C examen van IPMA Certificering Nederland. Daarbij zal je in de praktijk ook minder snel voor een verrassing komen te staan.

IPMA® TRAININGEN EN BOEKEN

[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

  • Training op maat?
  • Training bij jou op locatie?
  • Liever op een van onze locaties?
  • Projecten voortaan beter doen?
  • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT