+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

MSP® Foundation
Online zelfstudie (info)

Goed én zelf doen

De online MSP® Foundation zelfstudie is een uitkomst voor iedereen die zich wil verdiepen in de MSP programmamanagement methode, maar geen klassikale training wil volgen. De MSP Foundation zelfstudie is volledig geaccrediteerd door APMG en voldoet daarmee aan de strenge internationale kwaliteitseisen. Na het doorlopen van de zelfstudie ben je optimaal voorbereid voor het MSP Foundation examen.

MSP APMG ATO Logo

Trainingen – Consultancy – Boeken

 • Klassikaal, online of beide
 • Bij jou, bij ons of beide

Vraag om ons de mogelijkheden!

INHOUD

Methodiek authentiek

MSP is de enige “echte” methodiek waarin programmamanagement uitgebreid en gestructureerd wordt beschreven. Het is geen methodiek ontstaan vanachter de tekentafel maar gebaseerd op praktijkervaringen. Het is geen rigide of starre aanpak maar is aanpasbaar aan de situatie.

Programmamanagement gaat verder dan projectmanagement (PRINCE2) en is ook wat anders dan portfoliomanagement (MoP), en vergt dan ook specifieke competenties van de sleutelfiguren in een programma. MSP legt sterk de nadruk op deze benodigde competenties zodat een programma, wanneer hieraan is voldaan, een goed fundament heeft om succesvol te verlopen.

Flexibel

Met de online MSP Practitioner zelfstudie is het mogelijk om in je eigen tempo flexibel te studeren. Onze uitgebreide zelfstudie bevat ook de populaire ExamTrainer en maakt het mogelijk om de opgedane kennis direct te toetsen en zo nog efficiënter te studeren.

De MSP Practitioner zelfstudie inclusief ExamTrainer stelt je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen en een kennisniveau te bereiken dat aanzienlijk verder en dieper gaat dan nodig voor het MSP Practitioner Examen.

Aanpak

De MSP Practitioner zelfstudie laat je in jouw eigen tempo en wanneer het jou uitkomt de MSP Practitioner stof eigen te maken. De zelfstudie houdt exact bij wat je al hebt gedaan en hoe goed jij op de controle vragen hebt gescoord.

Alle onderdelen waarop jij nog niet voldoende hebt gescoord kan je herhalen tot je de stof voldoende kent. Als je klaar bent met het studeren kan je in de ExamTrainer een examen oefenen om te kijken of je echt klaar bent voor het examen.

Je krijgt 6 maanden toegang tot onze effectieve zelfstudie. Dit zou ruimschoots voldoende moeten zijn om alle stof tot je te nemen en flink te oefenen. Mocht je echter toch nog langer gebruik willen maken van de zelfstudie is dat natuurlijk ook mogelijk. Je kan in onze Webshop een verlenging kopen voor nog eens twee maanden.

Doelgroep & Resultaat

De MSP Foundation zelfstudie is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de MSP methode, maar geen klassikale les wil volgen. Dit varieert van mensen die een rol spelen bij besturing van programma’s, zoals opdrachtgevers, programmamanagers, business change managers tot de mensen die een rol spelen in de uitvoering van programma’s, zoals projectmanagers en medewerkers van een programmabureau. Kennis van een gestructureerde projectmanagementmethodiek, zoals PRINCE2, is wel gewenst.

De training MSP Foundation is gericht op het toepassen van deze methodiek in verandertrajecten. Je krijgt een duidelijk inzicht in de opbouw van MSP en de toepasbaarheid in de praktijk.

Deze training leidt tot

 • Inzicht in programmamanagement volgens MSP.
 • Kennis van de MSP methodiek op Foundation niveau.
 • Voorbereiding op het MSP Foundation examen.
 • Eventueel, het MSP Foundation Certificaat.

MSP® TRAININGEN EN BOEKEN

[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT