+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

MSP® Advanced Practitioner training (info)

Programmamanagement

In de huidige tijd moeten organisaties continu veranderen om te kunnen voldoen aan de wijzigende wetgeving, markt- en technologische ontwikkelingen of gewoon om te overleven. Deze veranderingen volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Programmamanagement wordt steeds meer gezien als het belangrijkste instrument om organisaties te helpen hun strategie te realiseren en de bijbehorende transformatie te managen.

MSP APMG ATO Logo

Trainingen – Consultancy – Boeken

 • Klassikaal, online of beide
 • Bij jou, bij ons of beide

Vraag ons om de mogelijkheden!

INHOUD
Z

"Good practice"

Managing Successful Programmes (MSP) vertegenwoordigt een bewezen “good practice” in programma management met betrekking tot het succesvol leveren van de gevraagde transformatie en is ontstaan vanuit ervaringen zowel uit de publieke als de private sector.

Z

Praktijkervaringen

MSP is de enige “echte” methodiek waarin programmamanagement uitgebreid en gestructureerd wordt beschreven. Het is geen methodiek ontstaan vanachter de tekentafel maar gebaseerd op praktijkervaringen. Het is geen rigide of starre aanpak maar is aanpasbaar aan de situatie.
Z

Goed fundament

Programmamanagement gaat verder dan projectmanagement (PRINCE2) en is ook wat anders dan portfoliomanagement (MoP), en vergt dan ook specifieke competenties van de sleutelfiguren in een programma. MSP legt sterk de nadruk op deze benodigde competenties zodat een programma, wanneer hieraan is voldaan, een goed fundament heeft om succesvol te verlopen.
Z

Pragmatisch

Onze MSP Advanced Practitioner training is geaccrediteerd en voldoet aan alle internationale kwaliteitsnormen. Alle trainers hebben minimaal 10 jaar ervaring in het vakgebied om de methode pragmatisch te kunnen behandelen.
Z

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren MSP programmamanager en neemt 2 dagen in beslag. Deelnemers werken aan de hand van een zeer uitgebreide praktijkcase een aantal opdrachten uit met de MSP methode. Zij krijgen daardoor diepgaand inzicht in de toepassing van de methodiek.

Z

Onderwerpen

 • Oplossingen formuleren en bediscussiëren van jouw eigen praktijksituaties gebaseerd op MSP.
 • Voorbereiding MSP Advanced Practitioner examen.
 • Ruimte voor jouw specifieke vragen.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT

Goed voorbereid

Wanneer je MSP Practitioner hebt gevolgd en je binnen je werk ruime ervaring hebt met het toepassen van de MSP-methodiek dan is de opleiding MSP Advanced Practitioner uitermate geschikt voor je. In deze opleiding leer je aan de hand van een zeer uitgebreide casus de MSP-principes toe te passen in complexe situaties. Je wordt hiermee voorbereid op het officiële MSP Advanced Practitioner-examen. Daarnaast biedt deze opleiding ruimte om je kennis en ervaring te delen met collega’s uit andere organisaties. Je brengt je vaardigheden als programmamanager naar een hoger niveau.

Boek & Case

Bij de training maken we gebruik van het officiële boek “Managing Succesfull Programmes” van Axelos. Tijdens de training behandelen we de aanpak van de examen case als voorbereiding op het MSP Advanced Practitioner examen.

Doelgroep

Deze MSP Advanced Practitioner training is geschikt voor ervaren programmamanagers die in staat zijn de MSP methodiek te verbinden met hun hun eigen praktijkervaringen.

Als instroom criterium geldt het met goed gevolg hebben afgelegd van het MSP Practitioner examen.

Resultaat

De training MSP Advanced Practitioner is gericht op het toepassen van deze methodiek in verandertrajecten. Je krijgt een diep inzicht in de toepasbaarheid van MSP in je eigen praktijk. Deze training leidt tot:

 • Kunnen toepassen van MSP in complexe praktijksituaties.
 • Motiveren van oplossingen volgens MSP van complexe praktijksituaties.
 • Kennis van de MSP methodiek op Advanced Practitioner niveau.
 • Voorbereiding op het MSP Advanced Practitioner examen.
 • Eventueel, het MSP Advanced Practitioner Certificaat.
MSP® TRAININGEN EN BOEKEN
[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT