+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

MSP® Practitioner training (info)

Programmamanagement

In de huidige tijd moeten organisaties continu veranderen om te kunnen voldoen aan de wijzigende wetgeving, markt- en technologische ontwikkelingen of gewoon om te overleven. Deze veranderingen volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Programmamanagement wordt steeds meer gezien als het belangrijkste instrument om organisaties te helpen hun strategie te realiseren en de bijbehorende transformatie te managen.

MSP APMG ATO Logo

Trainingen – Consultancy – Boeken

 • Klassikaal, online of beide
 • Bij jou, bij ons of beide

Vraag ons om de mogelijkheden!

INHOUD
Z

"Good practice"

Managing Successful Programmes (MSP) vertegenwoordigt een bewezen “good practice” in programma management met betrekking tot het succesvol leveren van de gevraagde transformatie en is ontstaan vanuit ervaringen zowel uit de publieke als de private sector.
Z

Praktijkervaringen

MSP is de enige “echte” methodiek waarin programmamanagement uitgebreid en gestructureerd wordt beschreven. Het is geen methodiek ontstaan vanachter de tekentafel maar gebaseerd op praktijkervaringen. Het is geen rigide of starre aanpak maar is aanpasbaar aan de situatie.
Z

Goed fundament

Programmamanagement gaat verder dan projectmanagement (PRINCE2). Het is anders dan portfoliomanagement (MoP) en vergt dan ook specifieke competenties van de sleutelfiguren in een programma. MSP legt sterk de nadruk op deze benodigde competenties zodat een programma, wanneer hieraan is voldaan, een goed fundament heeft om succesvol te verlopen.
Z

Pragmatisch en relevant

Onze MSP Practitioner training is geaccrediteerd en voldoet aan alle internationale kwaliteitsnormen. Alle trainers hebben minimaal 10 jaar ervaring in het vakgebied om de methode pragmatisch te kunnen behandelen.

In de Practitioner training gaan we dieper in op de relaties tussen de principes, thema’s, transformatiestappen, rollen en managementproducten in vergelijking met de Foundation variant. Er is ook meer ruimte om de eigen casuïstiek in te brengen waardoor er een relevante aansluiting met je eigen praktijk plaatsvindt.

Z

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren MSP programmamanager en neemt 2 dagen in beslag. Deelnemers werken aan de hand van een praktijkcase een aantal opdrachten uit met de MSP methode. Zij krijgen daardoor diepgaand inzicht in de toepassing van de methodiek. Bij de training maken we gebruik van het officiële boek “Managing Succesful Programmes” van Axelos.
Z

Onderwerpen

 • Opstellen diverse MSP management documenten
 • Opzetten Programma organisatie conform MSP
 • Relaties onderkennen tussen de diverse onderdelen van MSP
 • Praktijksituaties en -voorbeelden
 • Voorbereiding MSP Practitioner examen.
 • Ruimte voor jouw specifieke vragen.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT
Z

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.
Z

In de praktijk

Met de online ExamTrainer ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het Examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Doelgroep

Deze MSP Practitioner training is geschikt voor opdrachtgevers van programma’s, programmamanagers, lijnmanagers die participeren in programma’s en medewerkers die administratieve ondersteuning bieden aan programma’s (PMO’ers) en die zich verder willen verdiepen in de toepassing van MSP in de praktijk. Als instroom criterium geldt het met goed gevolg hebben afgelegd van het MSP Foundation examen.

Resultaat

De training MSP Practitioner is gericht op het toepassen van deze methodiek in verandertrajecten. Je krijgt een diep inzicht in de opbouw van MSP, de relaties van de diverse onderdelen van MSP en toepasbaarheid in je eigen praktijk. Deze training leidt tot:

 • Verdieping en verbreed inzicht in programmamanagement volgens MSP.
 • Kennis van de MSP methodiek op Practitioner niveau.
 • Voorbereiding op het MSP Practitioner examen.
 • Eventueel, het MSP Practitioner Certificaat.
MSP® TRAININGEN EN BOEKEN
[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT