+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

PMI® CAPM® PMP® training (info)

Body of Knowledge
De CAPM & PMP certificeringen van het Project Management Institute gaat diep in op de theorie uit de Project Management Body of Knowledge (PMBOK) Guide en voldoet aan de ISO 9001: 2000 standaard.

Trainingen – Consultancy – Boeken

 • Klassikaal, online of beide
 • Bij jou, bij ons of beide

Vraag ons om de mogelijkheden!

INHOUD
CAPM

Certified Associate in Project Management (CAPM) certificering toont aan dat je de basiskennis, de terminologie en de processen voor effectief projectmanagement beheerst. Project Management Professional (PMP) certificering toont aan dat je ervaring, opleiding en competenties hebt om succesvol leiding te geven aan projecten. Deze PMP / CAPM training is dé voorbereiding op jouw CAPM of PMP certificering voor zowel deelnemers met minder kennis van de projectmanagementtheorie als deelnemers met veel kennis van de projectmanagementtheorie.

De PMP/ CAPM training richt zich op de uitleg van de verschillende vaardigheden zoals plannen, kritische pad analyse, Earned Value, Human Resource Management en andere projectmanagement vaardigheden volgens de PMBOK en op het begrijpen hoe de PMBOK omgaat met het eigen referentiekader van de deelnemers.

Onderwerpen
 • Project levenscyclus en de organisatie.
 • Project managementprocessen.
 • Project integratiemanagement.
 • Project scopemanagement.
 • Project tijdmanagement.
 • Project kostenmanagement.
 • Project kwaliteitmanagement.
 • Project personeelmanagement.
 • Project communicatiemanagement.
 • Project risicomanagement.
 • Project inkoopmanagement.

Natuurlijk komen ook examentips aan de orde.

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren projectmanager en zal 3 dagen in beslag nemen. Bij de training wordt gebruik gemaakt van het boek ‘A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide)—Fifth Edition’ van het Project Management Institute. Daarnaast wordt het eigen maken van de stof ondersteund door onze online CAPM / PMP ExamTrainer waarmee de deelnemer kan oefenen met examenvragen.

Deze CAPM / PMP 2 ExamTrainer stelt je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen en een kennisniveau te bereiken dat aanzienlijk verder en dieper gaat dan nodig voor het CAPM / PMP Examen. Door de combinatie van online oefenen en klassikale lessen gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

Examen

Na onze training kan je het PMP óf het CAPM examen afleggen. Voor welk examen je in aanmerking komt is afhankelijk van je ervaring en expertise. Na aanmelding ontvang je hierover in onze welkomstbrief meer informatie. Wanneer je vragen hierover hebt kan je ook altijd contact met ons opnemen.

Het PMP examen bestaat uit 200 multiple-choice vragen. De toegewezen tijd voor het examen bedraagt vier uur. Bij aanvang maakt je door middel van een tutorial kennis met de manier van vraagstelling.

Wanneer uw aanmelding eenmaal is doorgevoerd en geldig is verklaard ontvangt je een bevestiging van het Project Management Instituut waarin staat dat je in aanmerking komt. Examenkandidaten hebben één (1) jaar vanaf de datum dat hun aanmelding is goedgekeurd om het examen te doen. Deze datum staat vermeld bovenaan de bevestigingsbrief die de kandidaat krijgt wanneer hij/zij in aanmerking komt. Kandidaten mogen het examen maximaal drie keer doen binnen die periode.

PMP kandidaten die slagen voor het examen mogen de certificering gebruiken zolang ze akkoord gaan met het Continuing Certification Requirements (CCR) programma. Het CCR programma ondersteunt PMP’s in de ontwikkeling van hun professionele kennis en de behouding van hun geloofsbrieven door deelame aan activiteiten te verplichten gedurende de CCR cyclus, die een PDU waarde toegewezen hebben.

Het CAPM examen duurt 3 uur en betreft een multiple choice examen, bestaande uit 150 vragen.

Doelgroep

Iedereen die zijn projectmanagement vaardigheden wil verbeteren en/of het internationaal erkende CAPM of PMP certificering wil behalen en minimaal aan de volgende eisen (CAPM) kan voldoen:

Een diploma van het middelbaar onderwijs (high school of erkende gelijkwaardige opleiding).

én

Tenminste 1.500 uur ervaring óf 23 uur projectmanagement training.

Resultaat

De training CAPM / PMP is gericht op het toepassen van de projectmanagement theorie zoals beschreven in de PMBOK Guide. Je krijgt een duidelijk inzicht in de relaties tussen de thema’s en processen van de methode. De training biedt meer handvatten voor het toepassen van projectmanagement in de praktijk.

Deze training leidt tot:

 • Verdiept inzicht in projectmatig werken en projectmanagement.
 • Kennis van de PMBOK.
 • Vaardigheid in het toepassen van de PMBOK op uw eigen projecten.
 • Eventueel, het CAPM of PMP Certificaat.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT