+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

PRINCE2® Foundation training (info)

Stap-voor-stap

PRINCE2® is een veel gebruikte methode om projecten op een gestructureerde manier aan te pakken. Tijdens de opleiding PRINCE2® Foundation wordt de PRINCE2®-methode stap voor stap uitgelegd en word je uitgenodigd na te denken over de toepasbaarheid ervan in jouw eigen organisatie. Beide aspecten zorgen ervoor dat er een goede basis wordt gelegd voor het examen.

PRINCE2 APMG ATO Logo

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD

Z

Duidelijk inzicht

Tijdens deze PRINCE2 Foundation Opleiding leer je projecten beheerst voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten. Je leert de projectmanagementmethode PRINCE2 kennen en toepassen en krijgt een duidelijk inzicht in de principes van de methode en de processen, thema’s, rollen en technieken.

Z

Ervaren PM

De trainer is een ervaren projectmanager die de PRINCE2 methode pragmatisch behandelt. De uitleg van de theorie wordt afgewisseld door praktijkgerichte opdrachten. Deze zijn opgezet rondom een centrale casus en laten je oefenen met het vertalen van de theorie naar de praktijk.

Z

Onderwerpen 1/2

 • De principes van projectmanagement en projectmatig werken.
 • Achtergronden van principes en structuur van de PRINCE2 methodiek.
 • Verdieping in de processen, thema’s, rollen en technieken.
Z

Onderwerpen 2/2

 • Voorbereiding op het PRINCE2 Foundation Examen.
 • Praktijkvoorbeelden waar je concreet mee uit de voeten kan.
 • Examentips die je helpen te slagen.
Z

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren PRINCE2 projectmanager en zal 2 dagen in beslag nemen. Bij de training wordt gebruik gemaakt van het boek ‘PRINCE2 Compact’ van Ad van den Akker. Deze PRINCE2 samenvatting is het ideale hulpmiddel bij voorbereiding op het PRINCE2 Foundation Examen.

PRINCE2® in 100 seconden

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT

Z

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

Z

In de praktijk

Met de online ExamTrainer ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het Examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Doelgroep

Of je nu projectmedewerker, projectleider of (aanstaande) projectmanager bent, de PRINCE2 Foundation Training is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de PRINCE2 methode of projectmanagement. Specifieke ervaring als projectmanager is niet noodzakelijk. Al is het voor jou wel prettig als je beschikt over een basiskennis op het gebied van projectmatig werken en een HBO werk- en denkniveau aan kan.

Resultaat

Na deze training heb jij inzicht verkregen in de PRINCE2 principes en een degelijke kennis van de PRINCE2 onderdelen opgedaan. Om dit in de praktijk aan te tonen raden we je sterk aan om het internationaal erkende PRINCE2 Foundation certificaat te behalen.

PRINCE2® TRAININGEN EN BOEKEN

[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT