+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

PRINCE2® Practitioner training (info)

Casus

PRINCE2® is een veel gebruikte methode om projecten op een gestructureerde manier aan te pakken. Tijdens de training PRINCE2® Practitioner leer je de materie toe te passen aan de hand van een casus. Deze training geeft handvatten voor het toepassen van PRINCE2® in de praktijk. Beide aspecten zorgen ervoor dat er een goede basis wordt gelegd voor het examen.

PRINCE2 APMG ATO Logo

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD

Z

Duidelijk inzicht

Tijdens deze PRINCE2 Practitioner training leer je projecten beheerst voor te bereiden, uit te voeren en af te sluiten. Je leert de projectmanagementmethode PRINCE2 kennen en toepassen en krijgt een duidelijk inzicht in de principes van de methode en de processen, thema’s, rollen en technieken.

Z

Ervaren PM

De trainer is een ervaren projectmanager die de PRINCE2 methode pragmatisch behandelt. De uitleg van de theorie heb je al tijdens de PRINCE2 Foundation training gehad en daarom richt deze training zich op het toepassen van PRINCE2 aan de hand van praktijkgerichte opdrachten. Deze zijn opgezet rondom een centrale casus en laten je oefenen met het vertalen van de theorie naar de praktijk.

Z

Onderwerpen 1/2

 • Achtergronden, principes en structuur van de PRINCE2 methodiek.
 • Het toepassen van de processen, thema’s, rollen en technieken.
 • Het op maat maken van PRINCE2 voor jouw project.
Z

Onderwerpen 2/2

 • Voorbereiding op het PRINCE2 Practitioner Examen.
 • De trainer deelt zijn praktijkervaring op een manier die praktisch bruikbaar is.
 • Examentips. Wij willen niets liever dan dat jij resultaat behaald.
Z

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren PRINCE2 projectmanager en zal 3 dagen in beslag nemen. Deze PRINCE2 ExamTrainer stelt je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen en een kennisniveau te bereiken dat aanzienlijk verder en dieper gaat dan nodig voor het PRINCE2 Practitioner Examen. Bij de training wordt gebruik gemaakt van het boek ‘Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2’ van Office of Government Commerce. Dit boek mag ook tijdens het PRINCE2 Practitioner examen gebruikt worden.

PRINCE2® in 100 seconden

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT

Z

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

Z

In de praktijk

Met de online ExamTrainer ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het Examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die zich, na de PRINCE2 Foundation training, verder wil verdiepen in de toepassing van projectmanagement en PRINCE2. Van de deelnemers wordt ervaring als projectleider verwacht. De theorie van PRINCE2 wordt bekend verondersteld. Voor deelname aan het examen moeten deelnemers geslaagd zijn voor het PRINCE2 Foundation Examen.

Resultaat

De training PRINCE2 Practitioner is gericht op het toepassen van PRINCE2. Je krijgt een duidelijker inzicht in de relaties tussen de principes, de thema’s en de processen van de methode. De training biedt meer handvatten voor het toepassen van PRINCE2 in de praktijk. Deze training leidt tot:

 • Verdiept inzicht in projectmatig werken en projectmanagement.
 • Kennis van de PRINCE2 methodiek tot op Practitioner niveau.
 • Vaardigheid in het toepassen van PRINCE2.
 • Indien gewenst, het PRINCE2 Practitioner Certificaat.

PRINCE2® TRAININGEN EN BOEKEN

[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT