+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

IPMA® Projectmanagementbelevenis (info)

Snel praktijkervaring
IPMA Projectmanagementbelevenis is een combinatie van de IPMA C/D training en de Projectmanagement Simulatie. In deze gecombineerde training worden zowel de theorie voor IPMA C/D behandeld alsmede geoefend met het managen van een project in een complexe omgeving. Hierdoor kunnen kandidaten de theorie ook direct in de simulatie oefenen.

ipma-keurmerk

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD
Z

Dag 1

De eerste dag van de Projectmanagementbelevenis ga je meteen aan de slag met een planningscasus. De resultaten van de casus en de drie traditionele pijlers van het vak projectmanagement – faseren, beheersen en beslissen – worden ineen gevlochten om je een theoretische basis te geven.

Z

Dag 2 en 3

Dag twee en drie zijn aaneengesloten en staan in het teken van het simulatieproject. Als groep gaan jullie een gesimuleerd project uitvoeren. De simulatie wordt een aantal keer gepauzeerd om ruimte te creëren voor reflectie, een brug naar de theorie te slaan en verbeteringen voor de volgende periode van het project door te voeren. Gezien het karakter en de lengte van deze dagen, wordt ervan uitgegaan dat deelnemers blijven overnachten.

Z

Dag 4 en 5

Op de vierde en vijfde dag staat gedrag centraal. Je ervaringen van de eerste drie dagen en een casus vormen de leidraad voor belevenissen op het gebied van leiderschap, onderhandelen, teamformatie en -building en groepsdynamica.

Z

Dag 6

De zesde en laatste dag ben je actief in een teambuildingscasus en worden de puntjes op de i gezet wat betreft je theoretische kennis. Alles wat je tot nu toe hebt geleerd over het werken in projecten – theorie, gedrag en omgeving – komt samen tijdens de laatste middag van de training bij het bespreken van een proefexamen.

Z

Strategie bepalen

De simulatie wordt gebruikt om jou met de rol van projectmanager te laten oefenen. Als team van 4 tot 5 personen zullen jullie de rol van projectmanager spelen. Tijdens de simulatie zullen de team keuzes maken en hun strategie bepalen. De simulatie is zo flexibel opgebouwd dat alle keuzes ondersteund worden.

Z

Deels zelf doen

Voor het theorie gedeelte wordt er ook gebruik gemaakt van de IPMA C of IPMA D zelfstudie. Deze door IPMA Nederland gecertificeerde zelfstudie helpt je om alle benodigde theorie tot je te nemen zodat wij ook tijdens de training meer kunnen richten op het toepassen van de IPMA theorie.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT
Z

Feedback & Veilige omgeving

Op momenten zal de simulatie worden onderbroken zodat de trainers feedback kunnen geven op de zaken die zij hebben waargenomen. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving waar deelnemers naar hart en lust kunnen experimenteren met vaardigheden.

Z

Geen theorie

De simulatie zelf bevat in principe geen theorie. Alleen op verzoek van de deelnemers zullen de trainers de theorie kort behandelen. De simulatie kan worden aangepast aan de leerdoelen, die per groep vooraf worden afgestemd.

Z

Aanpak

De IPMA Projectmanagementbelevenis laat je niet alleen kennismaken met de IPMA C/D theorie maar laat je het ook ervaren wat het is om dit in de praktijk toe te passen. Het theorie gedeelte richt zich op IPMA C niveau omdat wij vinden dat het verschil tussen wat je qua theorie moet weten voor IPMA D of voor IPMA C weinig verschilt.

Resultaat 1/2

Wanneer je de training hebt doorlopen, heb je geleerd:

  • Welk gedrag succesvol is wanneer je werkt in een project en heb je je dat gedrag eigen gemaakt (gedragsmatige competentie-elementen).
  • Hoe een project en haar omgeving interactie hebben en ben je in staat om in zo’n situatie te werken (contextuele competentie-elementen).
  • Welke theoretische aspecten een rol spelen bij een project en kun je deze aspecten in je eigen projecten toepassen (technische competentie-elementen).

Doelgroep

De IPMA Projectmanagementbelevenis is bedoeld voor iedereen..

..die wil ervaren wat het is om in projecten te werken. Ervaring met het werken in projecten is dus niet noodzakelijk. Daarnaast ben je na afloop van deze IPMA  Projectmanagementbelevenis en enige zelfstudie goed voorbereid op het theorie-examen IPMA D of IPMA C dat door IPMA Certificering Nederland wordt afgenomen.

Elke training biedt plaats aan 12 tot circa 15 deelnemers die werken in teams van 4 tot 5 personen.

Resultaat 2/2

Bovendien ben je na afloop van de training en enige zelfstudie goed voorbereid op het theorie-examen IPMA D of IPMA C dat door IPMA Certificering Nederland wordt afgenomen. Indien je ook jouw IPMA C praktijkassessment wil doen adviseren we je om ook de IPMA C assessmentbegeleiding erbij te nemen.

IPMA® TRAININGEN EN BOEKEN
[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

  • Training op maat?
  • Training bij jou op locatie?
  • Liever op een van onze locaties?
  • Projecten voortaan beter doen?
  • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT