+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

PRINCE2® Projectmanagementbelevenis (info)

Snel praktijkervaring

De PRINCE2 Projectmanagementbelevenis is een combinatie van de PRINCE2 Practitioner training en de Projectmanagement Simulatie. In deze gecombineerde training worden zowel de theorie voor PRINCE2 Practitioner behandeld alsmede geoefend met het managen van een project in een complexe omgeving. Hierdoor kunnen kandidaten de theorie ook direct in de simulatie oefenen.

PRINCE2 APMG ATO Logo

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD
Z

Dag 1

De eerste dag van de Projectmanagementbelevenis ga je meteen aan de slag met het herhalen van de PRINCE2 Foundation theorie. Ook zal het proces “Starting up a Project” aan de hand van een casus worden uitgelegd. De casus zal de rode draad door de training vormen. Bij het proces zullen ook alle bijbehorende thema’s en principes worden behandeld.

Z

Dag 2 en 3

Dag twee en drie zijn aaneengesloten en staan in het teken van het simulatieproject. Als groep gaan jullie een gesimuleerd project uitvoeren. De simulatie wordt een aantal keer gepauzeerd om ruimte te creëren voor reflectie, een brug naar de theorie te slaan en verbeteringen voor de volgende periode van het project door te voeren. Gezien het karakter en de lengte van deze dagen, wordt ervan uitgegaan dat deelnemers blijven overnachten.

Z

Dag 4 en 5

Op de vierde dag staan de processen “Initiating a Project”, “Managing a Stage Boundary” en “Directing a Project” op het programma met de bijbehorende thema’s en principes. De laatste dag zal in het teken staan van het proces “Controling a Stage”, “Managing Product Delivery” en “Closing a Project”. Ook zal er een proefexamen worden gemaakt en behandeld om te kijken in hoeverre je gereed bent voor het PRINCE2 Practitioner examen.

Z

Aanpak

De PRINCE2 Projectmanagementbelevenis laat je niet alleen kennismaken met de PRINCE2 theorie maar laat je het ook ervaren wat het is om dit in de praktijk toe te passen.

Z

Boek

Voor het theorie gedeelte wordt er ook gebruik gemaakt van het boek ‘Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2’ van Office of Government Commerce. Dit boek mag ook tijdens het PRINCE2 Practitioner examen gebruikt worden.

Z

PRINCE2 Practitioner ExamTrainer

Het eigen maken van de stof wordt ondersteund door onze online PRINCE2 Practitioner ExamTrainer waarmee onder andere PRINCE2 proefexamens gemaakt kunnen worden. Deze PRINCE2 ExamTrainer stelt je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen en een kennisniveau te bereiken dat aanzienlijk verder en dieper gaat dan nodig voor het PRINCE2 Practitioner Examen. Door de combinatie van online oefenen en klassikale lessen gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT
Z

Keuzes maken en strategie bepalen

De simulatie wordt gebruikt om jou met de rol van projectmanager te laten oefenen. Als team van 4 tot 5 personen zullen jullie de rol van projectmanager spelen. Tijdens de simulatie zullen de team keuzes maken en hun strategie bepalen. De simulatie is zo flexibel opgebouwd dat alle keuzes ondersteund worden.

Z

Geen theorie

De simulatie zelf bevat in principe geen theorie. Alleen op verzoek van de deelnemers zullen de trainers de theorie kort behandelen. De simulatie kan worden aangepast aan de leerdoelen, die per groep vooraf worden afgestemd. Op momenten zal de simulatie worden onderbroken zodat de trainers feedback kunnen geven op de zaken die zij hebben waargenomen. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving waar deelnemers naar hartelust kunnen experimenteren met vaardigheden.

Doelgroep

De PRINCE2 Projectmanagementbelevenis is geschikt voor iedereen die zich, na PRINCE2 Foundation, verder wil verdiepen in de toepassing van projectmanagement en PRINCE2. Van de deelnemers wordt ervaring als projectleider/projectmanager verwacht. De theorie van PRINCE2 Foundation wordt bekend verondersteld. Voor deelname aan het PRINCE2 Practitioner Examen moeten deelnemers geslaagd zijn voor het PRINCE2 Foundation Examen. Elke training biedt plaats aan 12 tot circa 15 deelnemers.

Resultaat

Wanneer je de training hebt doorlopen, heb je dit geleerd:

  • Welk gedrag succesvol is wanneer je werkt in een project en heb je je dat gedrag eigen gemaakt (gedragsmatige competentie-elementen).
  • Verdiept inzicht in projectmatig werken en projectmanagement.
  • Kennis van de PRINCE2 methodiek tot op Practitioner niveau.
  • Vaardigheid in het toepassen van PRINCE2.
  • Eventueel, het PRINCE2 Practitioner Certificaat.

Bovendien ben je na afloop van de training en enige zelfstudie goed voorbereid op het PRINCE2 Practitioner examen. Let op: voordat je kan deelnemen aan het PRINCE2 Practitioner examen dien je het PRINCE2 Foundation certificaat behaald te hebben.

PRINCE2® TRAININGEN EN BOEKEN
[product_category per_page="12" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

  • Training op maat?
  • Training bij jou op locatie?
  • Liever op een van onze locaties?
  • Projecten voortaan beter doen?
  • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT