+31 (0)85 489 43 43 [email protected]

Projectmanagement simulatie (info)

Snel praktijkervaring
Deelnemers zien zich tijdens de simulatie geconfronteerd met vraagstukken zoals die ook in de praktijk op hen afkomen. De gehele ‘levenscyclus’ van een project wordt doorlopen: vanaf de acquisitiefase tot en met de oplevering van de projectresultaten en het maken van afspraken over de nazorg.

 

Trainingen – Consultancy – Boeken

INHOUD
Z

Ruimte voor reflectie

De simulatie wordt een aantal keer gepauzeerd om ruimte te creëren voor reflectie, een brug naar de theorie te slaan en verbeteringen voor de volgende periode van het project door te voeren. Gezien het karakter en de lengte van deze dagen zijn diner en overnachting inbegrepen.

Z

Trainers en acteurs

Gedurende de simulatie zullen de deelnemers moeten omgaan met opdrachtgevers, onderaannemers en andere belanghebbende bij het project. Deze rollen worden gespeeld door trainers en acteurs die de situatie zo realistisch mogelijk zullen neerzetten.

Z

Flexibel opgebouwd

De projectmanager is in deze simulatie een resultaatverantwoordelijke integrator, die de integrale verantwoordelijkheden over het project heeft. Hij managet de klantverwachtingen, is verantwoordelijk voor het bewaken van doelen en resultaten, stuurt deelnemers aan en waakt over het contract. Tijdens de simulatie zullen de team keuzes maken en hun strategie bepalen. De simulatie is zo flexibel opgebouwd dat alle keuzes ondersteund worden.

Z

Aanpak

De simulatie zelf bevat in principe geen theorie. Alleen op verzoek van de deelnemers zullen de trainers de theorie kort behandelen. De simulatie kan worden aangepast aan de leerdoelen, die per groep vooraf worden afgestemd. Op momenten zal de simulatie worden onderbroken zodat de trainers feedback kunnen geven op de zaken die zij hebben waargenomen. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving waar deelnemers naar hartelust kunnen experimenteren met vaardigheden.

ONZE VISIE, JOUW RESULTAAT

Een vak leer je niet alleen uit een boek of in een klaslokaal. Je leert het vooral door te doen en te leren van je fouten en ervaringen. Daarom zet Symbision Academy meerdere middelen in om mensen het vak van project- programma- of portfoliomanagement te leren.

Afhankelijk van de gekozen training, kan je een combinatie tegenkomen van examentrainers, apps, boeken, simulaties, praktijkvoorbeelden, zelfstudies, coaching (ook op locatie) en een veilige omgeving waarin mensen hun ervaringen kunnen delen en opdoen.

DOELGROEP & RESULAAT
Z

Onderwerpen 1/2

 • Opstarten en inrichten van projecten.
 • Commerciële aspecten van projecten.
 • Communicatie met verschillende stakeholders.
 • Onderhandelen.
 • Omgaan met belangentegenstellingen.
Z

Onderwerpen 2/2

 • Beheersen van de risico’s.
 • Plannen van het project en het sturen op contouren en verwachtingen.
 • Creëren van draagvlak.
 • Bemensen van projectteams en voortgangsbewaking.
 • Sturen van teams en medewerkers.

Doelgroep

Deelnemers aan deze simulatie zijn (ervaren) projectleiders die hun projectmanagementkennis en -vaardigheden integraal gaan toepassen, en daarmee zichzelf toetsen op de relevante aspecten van projectmanagement, zoals:

Resultaat

Na het deelnemen aan onze Projectmanagement Simulatie heb je ervaren wat het is om een complex project te managen. Je hebt met verschillende vaardigheden kunnen oefenen die je als projectmanager nodig hebt. Je hebt inzicht gekregen in jouw verbeterpunten en jouw sterke punten. Maar bovenal ben jij beter in staat projecten te managen.

SIMULATIES, TRAININGEN EN BOEKEN
[product_category per_page="8" orderby="menu_order" columns="4" category=""]
Jannis de Visser

Jannis de Visser

Project Manager, ASML

“Mijn training bij Symbision Academy bleek niet alleen rijk aan theoretische kennis, maar vooral ook veel praktisch inzicht te bieden. Het heeft me beter voorbereid op de praktijk dan ik vooraf had verwacht.”

Info over..

 • Training op maat?
 • Training bij jou op locatie?
 • Liever op een van onze locaties?
 • Projecten voortaan beter doen?
 • Bestaand project redden?

We staan je graag te woord en onze koffie smaakt uitstekend!

Tijden

09:00 / 18:00

Bel

+31 (0)85 489 43 43

Bezoek

Maanlander 47
3824 MN Amersfoort

CONTACT